8. dubna 2009

Salam aleikum, Kahira vola!

Neni nic lepsiho, nez si pred nastupem do nove prace vyrazit jeste na kratky vylet. Po chvili zkoumani letu, pocasi a mych casovych moznosti nakonec rusim volbu Nepal a vitezi volba Blizkeho Vychodu - Egypt. Nevim tedy presne, jak funguji ty slavne low-cost lety, ale do Kahiry nakonec priletam s prestupem v Parizi po asi 12 hodinach.

Ma to dve stranky. Jedna je lepsi - dva obedy v letadle (Praha-Pariz, Pariz-Kahira), dale jsem na letisti v Parizi videl odstaveny letoun Concorde (vazne pekne letadlo, skoda ze uz neleta). Druha horsi - diky malemu casu na prestup v Parizi ztratili muj batoh, a tak se na letisti v Kahire ocitam kolem pulnoci pouze s fliskou, doklady, a malym batuzkem pres rameno.

Po dotazu u stanku Air France se dozvidam prekvapivou novinu (i pro ne), ze vubec netusi, kde by me veci mohly byt, zda odletely z Prahy nebo ne, kdy by se mohly objevit apod. No co uz - je cas na cestovani "na lehko". Nastesti v Egypte je docela teplo, takze bude stacit dokoupit par tricek, zubni pastu a rucnik a hura do sveta. Kdybych jel na Sibir, asi by mi nektere veci schazely vic. (Batoh jsem si vyzvedl az pri odletu z Kahiry o 14 dni pozdeji.)

Vyrazim tedy do centra hledat nejaky hostel a absolvuji prvni lekci smlouvani o cenu taxiku... prvni navrhovana cena 30 USD se po chvili vyjednavani smrskava na 30 EGP (5 USD) - a jedem!

0 Comments:

Okomentovat

<< Home