19. května 2008

Gastroterapeuticke okenko - Bolivie

!Viva Bolivia!

Oproti Peru zeme, kde opravdu umeji varit. Na altiplanu (mistni vysocina ve vysce kolem 4000 mnm) vam budou servirovat polevky a lecjake laskominy - napriklad saltenas, coz je mistni obdoba pirohu plnena zeleninou a dobrym masem... Cele to potom zapijete vybornym cervenym vinem z regionu Tarija...



Jedina skoda je, ze v mistnich nadmorskych vyskach toho moc nesnite - a to jsme po tydnu na altiplanu uz slusne aklimatizovani a ani se moc nezadychavame... ale telo proste funguje jinak a tak i po drobnem jidle se citime velice velice prejedeni... nehlede na to, ze ucinky piti dobreho vina v nadmorskych vyskach nad 4000 jsou mirne receno devastujici :)

Ale kdyz je tak dobre... zvlaste, kdyz ho pijete na vrcholu kopce na ostrove na jezere Titicaca hledic na to, jak slunce zvolna zapada do vln...

2 Comments:

At 12:08, Anonymous Anonymní said...

Tak jsem si predstavil to popisovane piti vina u jezera Titicaca - hned bych tam byl s vami a nadsene nebuziroval. ;o) Tak alespon preju dobre cesty a vytizene chutove poharky.

 
At 13:01, Blogger iv. said...

...právě čtu knížku, kde se autor zaobírá časem. Mimo jiné uvažuje, že spíše méně jídla znamená delší žití. Prý to testovali na krysách - ty podvyživené vydržely déle... Zřejmě umřu dřív... nebo budu muset do vyšších nadmořských výšek... Sněžka mě asi nezachrání, co?! ;o)

 

Okomentovat

<< Home