26. března 2008

Krasna Vesnice neni vubec krasna

Po navsteve Campeche jsme se chteli uz co nejrychleji presunout do nejakych chladnejsich kraju - do statu Oaxaca (cte se wuachaka). Ale co cert nechtel, nejen my jsme tam chteli, ale i spousta Mexicanu se rozhodla vyrazit na prazdniny... takze autobusy byly lehce vyprodane a my jeden den stravili trochu neplanovane v Krasne Vesnici (Villahermosa).

No krasna tedy moc neni... nachazi se uprostred mocalu ve state Tabasco, vsude moskyti a vedro k padnuti. Tohle bylo poprve, co jsme se potili i kdyz jsme se vubec nehybali a jen dychali. Ve dne i v noci. Porad.

Ale zato tu meli prima zoologickou zahradu. Prisli jsme tam brzo rano, pozorovali pavouci opice - maji 5 nohou - tedy ocasek a 4 nohy, ale pouzivaji to vsechno uplne stejne, tukana - prisel si nas prohlidnout asi tak na 10 cm a asi 10 minut jsme si hledeli z oka do oka a z pusy do zobaku, a nosaly - takova roztomila zviratka, co se volne potuluji celou zoo a zerou mravence a susenky od turistu, nas si jenom asi z metru prohledli a protoze mame take velke nosy, tak od nas jako od "partaku" nic nechteli.

A pak prisla zase noc (jenom tma, jinak zadna zmena, porad 40 nad nulou) a pred pulnoci jsme odfrceli autobusem do Oaxacy. Na mexicke pomery je to blizko - jen 12 hodin cesty. Ale autobusy tu maji pohodlne a taky nam pustili bajecny film pro teenagery, ktery zatim v nasi hitparade autobusovych filmu zvitezil. Cely dvouhodinovy snimek pojednava o tom, jak na deset ruznych zpusobu snist zizalu. Detaily vas nebudeme zatezovat, snad priste, v gastronomickem koutku.

Martin a Jana.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home