16. března 2008

Cancun a Isla de Mujeres

Jak rikal nas kamarad Eduardo, u ktereho jsme v Cancunu bydleli - Cancun je stejny jako Florida v USA s tim rozdilem, ze v Cancunu aspon vsichni mluvi anglicky. No je to vtip, ale samozrejme, Cancun je mexickym predmestim USA a mladi Americane sem jezdi na sve prazdniny pit drinky a valet se po plazich. Zrovna ted meli jarni prazdniny, takze jsme o ne zakopavali na kazdem kroku.

Pro aklimatizaci jsme se vydali aspon na kratky vylet na Isla de Mujeres - takovy nadejny nazev to melo - "Ostrov zen". Ale nazev je nazev a zadne kouzelne amazonky tam nebyly. Zato plaze staly za to a krome pisku ve vlasech a soli v ocich jsme si odnesli i bajecne spalena briska. To nas totiz nenapadlo, ze namazat zada nestaci. Takze ted mame plavky na tele, i kdyz je nemame. No coz dopadli jsme jako vetsina turistu - cerveni jako raci a to jsme se jim na zacatku smali. Potupne se vracime domu a mazeme se vsim moznym co je po ruce. Taky testujeme prvni mexicka jidla, tacos, polevku de limon a tak - zatim vse chutna a vse je nove a necekane dobre.

Vecer travime u Eduarda pokecem s jinym couchsurferem, ktery projel na kole celou Kubu, vzhledem k tomu, ze je American, tak probirame nejen Kubu, ale hlavne americke volby a vsechno kolem politiky. Amerika zkratka zije volbami.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home