13. června 2006

Na prepadu ve Svabsku

No a pak po zimne-letnim prechodu jsme si rikali, ze zustaneme jeste chvili ve Francii a podiveme se vic na sever do Alsaska. My jsme chteli nicmene vsechny nase stopovana auta mirala do Zenevy a nejak si nikdo z Francouzu nedal vymluvit, ze se tam bude o dost hur stopovat a ze bychom radeji zustali na jejich silnicich....no a tak jsme se diky nim ocitli v Zeneve a co cert nechtel behem hodiny nam odjizdel vlak do Nemecka.....a tak jsme se premenili v prepadove komando, ktere v 19 hod vecer zavolalo kamaradce Jire blizko Stuttgartu "ze ji jedeme dle planu navstivit a ze tam budeme dnes kolem treti hodiny v noci" . No uznejte nebrali byste to? ;-) Nicmene Jira je statecna ( a prozili si se mnou par krusnych let na koleji :)) a tak nas kolem treti rano cekala na nadrazi a odvezla nas v desti a vetru do tepla jejich utulneho bytecku, kde se nam zalibilo natolik, ze jsme tam pet dni zustali :)

A kdeze to? Ve Svabsku, na jihu Nemecka... Mila zeme plna malych kopecku, idealni na kola, mate-li radi kopce. Na zahrade tu jeji znami pestuji kone a vsechno je tu uplne jinak, nez ve Francii. Lide tu nikam nespechaji, dostanete se vsude a ani tu neni tak draho. Zato vam v pekarne upecou bajecne precliky a vecer muzete ochutnat svabske speciality se skvelym mistnim vinem... budeme muset neco pripsat do naseho kulinarskeho koutku.

A z Nemecka vyrazime na vychod. Sbohem zapade, dobrodošli do Hrvatska! No nelette tam, kdyz letenka stoji 5 Euro na osobu :) a tak ted jsi uz par dni uzivame raje Cechu a Nemcu, romantiku na plazich a mistni narodni parky. Co to jde se vyhybame pri prozkoumavani parku minovym polim, nastesti jich tu moc neni.

Jana a Martin

0 Comments:

Okomentovat

<< Home