1. listopadu 2005

El otoňo en Ceske Stredohori (28-30/10/2005)


Podzim v Ceskem Stredohori

A je tu podzim... pan Nevrly ve sve knizce Nejkrasnejsi sbirka pise, ze nejbarevneji je u nas na podzim v Ceskem Stredohori, tak jsme se tam vydali. Jsou to takove hory-nehory. Male, nevysoke, ale s prudkymi kopci - hrebenovku tam vazne nenajdete. Sama sopka, cele poseto roztodivnymi lesy, sady a vesnickami...


Vyrazilo nas devet a protoze jsme nekolik dni predtim shledli vtipne divadelni predstaveni Star Trek, tak se cela vyprava odehravala v duchu Star Treku - rozdelili jsme si vsechny dulezite role z pribehu kapitanem Piccardem pocinaje a Klingonskou posadkou konce a vsichni hrali svuj part opravdu poctive :) Hlavne se casto opakovala veta palubniho lekare: "Pozor pozor, zde by mohlo dojit k urazu!"

Prvni den nas cekalo seznameni s tim, ze prevyseni jsou ve Stredohori paradni - kopec Lovos na zacatku z nas vymackl nejaky ten litrik potu. Ale vyhledy za to staly - aspon jsme si mohli prohlednout, co nas ceka dalsi den - tj. Milesovka. Paradni kopec :) no uz se tesime. Druhou atrakci byl kopec zvany Borec, ktery, pokud je min nez 16 stupnu, chrli na svem vrcholu spoustu tepleho vzduchu a v zime vyrabi navic spoustu jinovatky. Pry. No, vylezli jsme nahoru a museli smutne priznat, ze je asi vic, nez 16 stupnu. Tak snad nekdy v zime.


Druhy den nas cekaly vyhledy z hradu Ostry, vsem doporucuju - lze tu krasne prespat a zricenina je paradni. A samozrejme Milesovka - z te kupodivu uz tak dobry vyhled nebyl, ale aspon ty parky na vrchu, ze... Treti den jsme uz zamirili smer Usti n/L a prohledli si pekny 12 metrovy vodopadek na cedicovych varhanech, pojedli hrusky u cesty a trada domu :)

0 Comments:

Okomentovat

<< Home